Varaa aika Ota yhteyttä Oma Sydänkeskus Varaa aika 016 252 880 Oma Sydänkeskus

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Päivitetty 31.12.2021 klo 11.39

Covid -19 ja sydänsairaudet

Sydänterveydestä on erittäin tärkeä huolehtia myös korona- epidemian aikana. Vakavaa sydänsairautta sairastavat kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään. Tämän takia on tärkeää, että noudatatte lääkäriltä saamianne ohjeita sydänsairautenne suhteen.

Saapuminen sydäntutkimuksiin

Sydänkeskuksen toimipisteille on turvallista tulla. Me kaikki, niin henkilökunta kuin potilaat, voimme vaikuttaa epidemian leviämiseen omalla toiminnallamme. Siksi henkilökuntamme ohjeistaa teitä seuraavista asioista jo aikaa varatessanne.

Älkää tulko vastaanotolle, vaan ottakaa yhteyttä meihin puhelimitse ajanvarauksenne siirtämiseksi, jos

  • teillä on ollut hengitystieinfektion oireita edeltävän kahden päivän aikana
  • olette viranomaisen määräämässä eristyksessä tai karanteenissa
  • olette saapunut vastikään ulkomailta ja teillä ei ole koronarokotesuojaa.

Mikäli epäilette itsellänne tartuntaa teidän kannattaa tehdä oirearvio tästä linkistä ja olla tarvittaessa puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseenne.

Epävarmoissa tilanteissa, olkaa puhelimitse yhteydessä Oulun Sydänkeskukseen lisäohjeiden saamiseksi. Varaamme teille mielellämme uuden ajan.

Miten Sydänkeskuksissa on varauduttu ja miten minä voin siinä auttaa?

Noudatamme Sydänkeskuksessa Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistusta korona- epidemian hillitsemiseksi. Olemme ryhtyneet muun muassa seuraaviin toimenpiteisiin:

  • Henkilökunta noudattaa normaaliakin tarkempaa käsihygieniaa ja ohjeistamme potilaita samaan. 
  • Kiinnitämme erityistä huomioita normaalia korkeampaan siisteystasoon sekä niin tutkimusvälineiden kuin kosketuspintojen ylimääräiseen desinfiointiin.
  • Meillä on terveydenhuollon yksikkönä voimassa maskisuositus. Koko henkilökuntamme käyttää kasvomaskia ja vahvasti suosittelemme potilaille samaa. Maskeja on aulassa saatavilla.
  • Vastaanotolle kannattaa saapua vasta mahdollisimman lähellä omaa varattua aikaa.
  • Otattehan mukaanne vain välttämättömät saattajat, jotka tulevat kanssanne myös vastaanottokäynnille. Näin odotusaulamme ei tarpeettomasti ruuhkaannu, ja turvavälit on mahdollista säilyttää.

Kiitos yhteistyöstä!

Covid-19 rokotteet sydänsairailla ja sydäntutkimusten yhteydessä

Koronarokote ei estä sydäntutkimusten tekemistä. Mikäli rokotteesta seuraa lämpöilyä tai parin päivän kestoista huonompaa vointia, kannattaa erityisesti rasituskokeen tekemistä siirtää muutamalla päivällä, jotta rokotteesta mahdollisesti tulleet oireet ehtivät väistyä.

Monia mietityttää koronarokotteen vaikutukset terveyteen ja lääkitykseen. Mielen päällä voi olla, miten toimia rokotuksen kanssa, jos on sydän- ja verisuonisairauksia tai riskit näille sairauksille olemassa. Jos oma tilanne mietityttää, ja haluatte keskustella sydänterveydestä Oulun Sydänkeskuksen asiantuntijan kanssa, voitte varata puhelin- tai vastaanottoajan.